Preventie

Preventie

Het voorkomen van gebitsproblemen is erg belangrijk. Naast een regelmatige controle van uw gebit door de tandarts, is een goede dagelijkse reiniging van uw gebit en een juiste voedingsgewoonte van invloed om uw gebit gezond te houden. Wij adviseren u 2 maal daags 3 minuten met fluoridehoudende tandpasta te poetsen (bij voorkeur met een elektrische borstel) en 1 maal daags uw tanden interdentaal te reinigen met behulp van flossdraad, tandenstokers of ragertjes.

Door verkeerde voedingsgewoontes kan cariës en erosie ontstaan. Het is dus erg belangrijk om verantwoord met suikers en zuren om te gaan. Suikers veroorzaken gaatjes, zuren veroorzaken erosie; het oplossen van het glazuur van uw gebit, met slijtage en pijn als gevolg. Wij adviseren maximaal 7 ‘zoetmomenten’ per dag. Bij de controle zal hier door de tandarts en preventieassistente hier dan ook uitgebreid aandacht aan worden besteed. Ook worden regelmatig bitewings (tandfoto’s) gemaakt om gaatjes en andere problemen vroeg te kunnen opsporen.

Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor uw gebit. Roken kan leiden tot verkleuringen van de tanden en kiezen, een verminderde smaak, een slechte adem en gingivitis en parodontitis (ontstoken tandvlees en kaakbot). Ook hebben rokers een grotere kans op het ontstaan van mondkanker en hart- en vaatziekten.