Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Iedereen wil graag een stralend, gezond gebit met bijbehorende mooie (glim)lach. Eén van de belangrijkste kenmerken hiervan is harmonie. Harmonie, zowel van lippen, tanden (denk aan kleur, stand, vorm) en tandvlees.
Orthodontie is een belangrijke oplossing in geval van standveranderingen, waar tegenwoordig ook steeds meer volwassenen voor kiezen. Bij een mooie lach is er ook een goede verhouding tussen de tanden en (zichtbaar) tandvlees. D.m.v. cosmetische tandvleeschirurgie kan een onjuiste verhouding meestal gecorrigeerd worden. Uiteraard behoren ook facings tot de behandelopties, dit zijn dunne porseleinen of composiet schildjes die op uw tanden geplaatst worden. Hiermee kunnen kleur, vorm en (kleine) tandafwijkingen gecorrigeerd worden om een stralende, natuurlijke lach te creëren.
Een andere mogelijke behandeling is b.v. het bleken van de tanden om verkleuringen te corrigeren. Er zijn 2 mogelijkheden om te bleken:

Intern bleken:

  • deze methode wordt toegepast indien de verkleuring wordt veroorzaakt door een afgestorven zenuw of oude zenuwbehandeling. De tand of kies kan van dan binnenuit worden gebleekt. Het resultaat is moeilijk te voorspellen en afhankelijk van de aard van de verkleuring.


Extern bleken:

  •  door middel van op maat gemaakte malletjes kunt u zelf thuis bleken, gedurende 1 tot 2 weken. De resultaten zijn meestal goed. De malletjes kunt u bewaren en na enige tijd opnieuw gebruiken.


Ons team kan u informeren welke bleekmethode voor u het meest geschikt is.